Laga indiskt i jul!

Hej mina vänner!

Igår var jag på indisk matlagningskurs! Jag lärde mig att laga en massa goda grejer. Och det bästa vill jag så klart dela med mig till er!

Baigan Bharta (auberginröra)
1 aubergine
2 msk olja
1 gul lök - finhackad
2 tomater - grovhackade
2 gröna chili - fint skivade
1 kvist koriander - riv av bladen
2 krm gurkmeja
½ tsk mald koriander
2 krm chilipulver
½ tsk salt

Grilla auberginen på hög värme i ugnen. Stick hål i skalet innan så att den inte expolderar i värmen. När den är riktigt mjuk och ihopsjunken är den klar. Ta bort skalet och hacka fruktköttet. Värm upp oljan i en wok och stek löken mjuk och genomskinlig. Tillsätt tomaterna och chilin och fräs några minuter så att vätskan reduceras en aning. Tillsätt augerginen, färsk och torkad koriander, gurkmeja, chilipulver och salt - blanda väl. Brässera (blandning mellan att steka och koka) 5-6 minuter.

Green Chili Chutney (tillbehör/dip)
2 kvistar korianderblad

8 gröna chilifrukter - fint skivade

2 gröna äpplen - skalade och tärnade

1 tsk socker

4 msk limesaft

1 tsk salt


Skölj koriandern väl. Kör alla ingredienser i en liten mixer. Servera väl kyld.

Detta blir smaskens! Testa!




Kommentarer
Postat av: Emelie

Det låter smaskigt! Bör testas :)

2008-12-18 @ 17:39:47
Postat av: sophie

Helt perfekt att stila med vid julbordet! Min familj brukar alltid retas lite med mig för att jag är veg och inte får smaka på de Fantastiska köttbullarna, men i år kan man kanske imponera lite :)

Tack!

2008-12-18 @ 23:04:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0